Remodelling of a 1960s church building in Oslo. The exterior consists of red brick and the structure is in situ cast concrete. Being a corner building, the geometry of the plan is based on a 45° angle.
The purpuse of the remodelling is to bring the building up to date from an aesthetic and functional point of view. But more importantly to provide a flexible building catering for a diverse range of uses, including church services, co-working space, offices and sleeping accommodation for homeless people.










Flat in Oslo. The flat sits within a listed remodelled factory building from 1897. As a one bedroom flat of 40m², the main challange was to make the space appear open and uncluttered. This was achieved through a series of carefully designed fitted furniture with built-in storage.
In addition to the oak flooring, the material palette consists of stained birch ply and untreated steel. A welded display shelf constructed as a vierendeel truss separating the kitchen from the dining area allows daylight to enter all the way in to the kitchen.


Steel fabricator: Bolt Metall
Photography: Enok Gåsland










Index   Next︎

Mark
I have collaborated on a project for a semi-detached house in East London. The end of terrace house completes a row of 1960s houses. The building consists of a basement with two atria, two stories above ground, front- and back gardens and a garrage.
The first floor is set back to let natural light into the ground floor living and dining room. The light is further filtered through the exposed beams and helps to accentuate the brick wall.








10 000 hours, diploma project, AHO. Has modern day living become too organized? Do inner city kids and youth have enough freedom in their physical surroundings? Is it possible to dedicate a lot of time to unorganized sports and activities if living in the city centre? These were some of the questions I asked myself while working on the diploma project. It looks to create an urban hangout spot for street based activities and sports in the centre of Oslo.
The central cross shaped path is elevated in relation to the activities which are sunken down. This artificial topography creates a hierarchy and subdivides the plaza into smaller areas and zones. By manipulating the section there is no need for fences or walls. The goal is to create the sense of one big plaza, but at the same time dividing it into smaller and distinct parts where each group can establish their own culture. The colonnade running along the perimeter of the plaza provideds a threshold providing a degree of protection both physically and physiologically for the users while still offering glimpses in to the plaza for the passers bye.


Supervisors: Christian Hermansen
Anders Oskar Kaag Fredriksen
Mats A. Larsen













Hotel In Bloomsbury, 5th year project, AHO. From the outside the building does not stand out from its historical surroundings, although it is clearly a modern building. It is not possible to tell that it is a luxury hotel. The building offers discreteness. The inside of the hotel is a secret you have to reveal, layer by layer, while approaching and entering it.
The design for the hotel was developed trough a series of initial studies including photographing and recreating a specific atmosphere, writing and a detailed survey of elements from the sites approximate surroundings. The hotel itself was developed in physical models with the hotel room as the main focus.


Professors: Neven Neven Fuchs-Mikac
Jonathan Sergison
Stephen Bates